dinsdag 8 december 2009

Van Sinterklaas op naar de Kerst

Afgelopen zaterdagavond hebben we gezellig met ons eigen gezin Sinterklaasfeest gevierd. Ik had voor de kadootjes en de gedichten gezorgd. Eigenlijk doe ik dit al jaren, maar echt leuk vinden doe ik het niet. Ik weet altijd van te voren al wat ik krijg. De kinderen genieten hier wel heel erg van, maar ik heb besloten dat dit het laatste jaar is geweest dat ik het allemaal koop en regel. Ik had dan ook een gedicht voor mezelf gemaakt en daarin heb ik dan ook verteld dat we vanaf volgend jaar lootjes gaan trekken en iedereen zelf zijn gedicht moet gaan maken voor diegene van zijn lootje. Krijg ik ook eens iets waar ik niks vanaf weet (hahaha).

Maar, niet alleen geklaag hoor. We hebben het heel gezellig gehad. Ik had ook nog een beetje geknutseld voor pakjes-avond. Op de nieuwe site van Truike Bron http://www.truikebron.com/ had ik hele leuke zakjes gezien, die je kon maken. En dat heb ik dan ook gedaan. Ik heb er geld in gedaan en een gedicht bij gemaakt. De zakjes hangen nu te pronken in mijn huiskamer. Ik vond het leuk om ze te maken en zal ze zeker nog een keer maken. Leuk om kado te geven.......

Nu de Sinterklaas voorbij is, kan de kerstboom naar binnen. Afgelopen zondag ben ik dan ook vroeg opgestaan en begonnen aan het opbouwen van de kerstboom. Makkelijk ging dat niet..... Ik heb zo'n hekel aan al die lampjes er in hangen. Dus.....na even gepuzzel hadden we besloten om toch maar een nieuwe kerstboom te gaan kopen. Gelukkig waren de tuincetra's open en konden we gelijk een nieuwe gaan halen. En omdat we vorig jaar ook wel hadden gemerkt dat onze oude kerstboom wel erg klein was voor onze nieuwe "hoge" woonkamer, hebben we gelijk een veel hogere boom gekocht. En heerlijk dat de lampjes er al in zitten.......
Nu wordt het alleen nog tijd dat ik de kerstkaarten ga afmaken. Maar gezien het weer, als ik naar buiten kijk, wordt dat niet zo moeilijk. Gezellig de kerstboom aan, kerstliedjes op de radio en een heerlijk kopje thee erbij..... Mijn dag kan niet meer stuk.
Gezellige dag en tot de volgende keer.
José3 opmerkingen:

Martine zei

Hoi José,
Wat staan je zakjes leuk aan die haakjes. Echt super! Gezellig, je huis al helemaal in kerstsfeer! Het ziet er allemaal weer erg leuk uit!!

Martine zei

Hoi José,
Er is niets met jouw pc aan de hand hoor, ik heb de achtergrond van mijn blog weer gewoon wit gemaakt. Idd jammer dat je vrijdag niet mee gaat! Met z'n 2-tjes is altijd leuker dan alleen.
groetjes, Martine

Anoniem zei

Hoi, Jose

Wat zijn die zakjes leuk, ook die foto waar ze naast elkaar hangen erg leuk om te zien.
Tja, de Sint terug naar Spanje en de kerstboom erin.
Zo te zien aan de mooie foto`s is het in jullie huis een warme kerstsfeer.

Ik wens jullie fijne dagen en een fantastisch 2010.

Groetjes Syl